Tarta cu crema de vanilie si fructe a la Lilik :)

de mihaelaradu in Prajituri, 13 Apr 2011 | 13782 vizualizari

 

Multumesc pt inspiratie, Lilik :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:  
  • 300 gr faina
  • 2 oua
  • 125 gr unt moale
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 vanilie
  • Pentru crema de vanilie:
  • 450 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida/ smanatana
  • 3 oua
  • 9 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • vanilie
  • Pentru topping:
  • capsuni, kiwi, banane, cirese, caise, piersici, etc. (eu am folosit doar capsuni si kiwi)

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si fructe a la Lilik :):

1. Untul se freaca cu zaharul si vanilia pana se obtine o pasta moale.

2. Intr-un castron cernem faina si preful de copt, peste care adaugam pasta de unt, ouale si sarea. Amestecam pana obtinem un aluat. Aluatul se inveleste intr-o folie de plastic si se tine la frigider cca 30 minute.

3. Aluatul rece se intinde si se pune intr-o tava de tarta unsa si tapetata. Avem grija sa intindem aluatul pe marginile tavii, dupa care in mijloc il intepam cu furculita. Pe o hartie de copt, asezata deasupra aluatului, pe mijloc, asezam cateva boabe de fasole pentru a nu permite sa creasca la fel de inalt ca si peretii tavii.

4. Se introduce la cuptorul preincalzit si se coace la foc mediu spre mare timp de 25-30 minute

Crema

1. Ouale  se bat bine cu jumatate din zahar. In aceasta compozitie incorporam faina.

2. Laptele se pune la fiert impreuna cu frisca lichida/ smantana, restul de zahar si vanilia. Cand laptele inceapa sa fiarba, adaugam compozitia de oua, zahar si faina, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor si prinderea cremei de peretii oalei.

3. Crema trebuie sa aiba consistenta unui aluat de clatite (poate putintel mai gros). Cand se ia de pe foc, se va amesteca in continuare pana la racirea cremei (altfel va alegeti cu cocoloase).

4. Crema racita se toarna peste tarta. Fructele taiate felii se aseaza peste crema. Puteti asezona cu gelatina (un plic de gelatina si 1 lingura de zahar se fierb in 200 ml apa. Se aduce la fierbere prin amestecare continua. Cand lichidul s-a ingrosat, se raceste in acelasi mod ca si crema: amestecand continu.)

5. Tarta se tine la frigider timp de cel putin 1 ora.

Serviti cu placere!

TIPS-URI

1

Daca totusi s-au format cocoloase, "strecurati" crema prin sita (de ceai)

2

Crema trebuie sa prinda putina pojghita inainte de a aseza fructele pe deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si fructe a la Lilik :)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu afine